Blindtarmskræft: udfordringer med neuropati, vejrtrækning, hukommelse, koncentration mm.

21-08-2024

Diagnose og behandling  

Jeg blev akut opereret for en sprængt blindtarm august 2021. Det viste sig at være kræft og jeg blev henvist til HIPEC- behandling. HIPEC-opereret december 2021. Kemo behandling givet i et halv år herefter.

Senfølger

Jeg har føleforstyrrelser (neuropti) i fødder og hænder; fødderne værst, er kognitivt udfordret; glemsom og let at udmatte. Bliver forpustet og får høj puls ved anstrengelse. Kan have svært ved at falde i søvn. 

Personlig historie om senfølger

Mine føleforstyrrelser i hænderne betyder, at jeg altid er opmærksom på at have handsker på, når jeg er i risiko for små torne, men især kulde er jeg meget følsom for.  

Mine fødder har deres egne liv. Små sten, store sten, pinde, torne og andet mærkeligt er hvad jeg til tider føler, at jeg går på. MEN der er ingenting, kun følelsen. Smukke damesko er passé og er nu erstattet af sketchers, gode ecco-sko med svangstøtte og med Roccamore-sko, når det skal være rigtig pænt.  

Somme tider er mine fødder særligt aktivt urolige når jeg er gået i seng. Her har jeg glæde af et produkt fra Melissa, som heder Foot and Leg- Cream. Det virker dejligt beroligende.  

Da jeg ikke længere er på arbejdsmarkedet, er det du min mand som i høj grad kompenserer mig for mine udfordringer med hukommelsen. Jeg har dog vænnet mig til at anvende huskesedler.  

Med hensyn til min forpustethed og tendens høj puls, så er jeg i tiden januar til juni 2024 blevet både lunge-og hjerteudredt. Jeg har ikke metastaser og jeg har ikke åreforkalkninger eller rytmeforstyrrelser. Så ingen anden forklaring end senfølger. Det skal her siges, at jeg hverken ryger eller drikker alkohol.  

Har en tid i senfølgeklinikken i december 2024. 

Fortæl din historie om senfølger, og hjælp andre

Vi vil gerne opfordre til, at du sender din personlige historie ind, hvis du mener, du har senfølger af dine kræftbehandlinger. Din historie betyder meget for andre, som oplever senfølger.

Fortæl din historie om senfølger her

 
Modtag vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbreve ud til vores medlemmer ca. hver anden måned. Her kan du f.eks. læse om de seneste nyheder på senfølgeområdet og se en oversigt over vores kommende arrangementer og aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig