Jeg vil gerne blive i flexjob, men jeg har brug for støtte til det. Hvad skal jeg gøre?

19-06-2024
Socialrådgiver Rebecca Lykke har svaret på dette spørgsmål.

Spørgsmål:

Hej.

Jeg har været i fleksjob i flere år, men er blevet mobbet og holdt udenfor i alle mine jobs. Jeg har fået depression efterfølgende og har lige været i udredning, hvor min sagsbehandler mener det bedste ville være at komme på førtidspention. Da hun talte for det ved at fortælle om klap job, sagde jeg sådan ok. Men har efterfølgende fortrudt. Og vil gerne blive i fleksjob behøver bare støtte til at finde det. Jeg skal til lægen med den der undersøgelse skal jeg sige til lægen jeg ikke vil på førtidspention? Skal jeg sige det til rehab mødet? Eller hvad skal jeg gøre?

Svar:

Mange tak for dit spørgsmål! 

Det er virkelig stærkt, at du har mærket efter inde i dig selv og kommet frem til, hvad du har brug for.  

Du skal sige til din sagsbehandler at du ikke ønsker førtidspension, men at du har brug for støtte til at finde det rigtige fleksjob.  

Det er din sagsbehandler, som skal hjælpe dig videre på den rejse og ved at sige det til din sagsbehandler, kan hun aflyse mødet ved rehabiliteringsteamet og I kan sammen gå i gang med at finde et godt match ift. fleksjob istedet for.  

Du skal også sige det til din læge, idet din egen læge vil være en god sparringspart for både dig og sagsbehandler ift. hvilke hensyn der skal tages til dig på en arbejdsplads ift. din helbredsmæssige situation og de oplevelser du har med dig. På den måde, kan din læge komme med nogle gode anbefalinger til gode rammer for dit fremtidige fleksjob.  

Jeg ønsker dig al held og lykke fremover – og håber, at du lander i det helt rigtige fleksjob.  

De bedste hilsner 
Rebecca  

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her

 
Modtag vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbreve ud til vores medlemmer ca. hver anden måned. Her kan du f.eks. læse om de seneste nyheder på senfølgeområdet og se en oversigt over vores kommende arrangementer og aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig